Parochie Paus Johannes XXIII

De geloofsgemeenschap H. Micha√ęl maakt deel uit van een parochie die de regio rond de Krommerijn bestrijkt: Bunnik, Odijk, Werkhoven, Cothen, Wijk bij Duurstede, ¬īt Goy, Houten en Schalkwijk.

Parochie Paus Johannes XXIII

Het voormalige RK parochieverband Krommerijnstreek had tot doel het geloofsleven en de vitaliteit van de parochies te versterken. Hiervoor werd gemeenschappelijk pastoraal beleid ontwikkeld en een actief vrijwilligersbeleid gevoerd. Tevens is op het gebied van diaconie, liturgie, catechese en gemeenschapsopbouw meer mogelijk geworden door samenwerking. De samenwerkende voormalige parochies zijn met ingang van 1 januari 2010 opgegaan in de nieuwe parochie Paus Johannes XXIII

 

De parochie kent √©√©n gezamenlijk pastoraal team (gezamenlijk met de H. Suitbertusparochie (Culemborg, Tiel e.o.) en √©√©n bestuur. Centrale ondersteuning vindt plaats door het secretariaat.

 

Meer informatie: www.pj23.nl of neem contact op met Astrid Hoekstra, info@pj23.nl of tel. (030) 637 86 42.  

 

Op 4 oktober 2004 werd door de voormalige parochies een intentieverklaring tot samenwerking opgesteld.  Op 5 juli 2006 werd een samenwerkingsovereenkomst voor  vijf jaar ondertekend. De teksten  van de intentieverklaring en de samenwerkingsovereenkomst zijn te vinden onder ¬īdownloads¬ī. Hier volgen enkele foto¬īs van de ondertekening in Het Gebouw in Schalkwijk, en van de presentatieviering van het nieuwe pastorale team op 8 oktober 2006 in de Barbarakerk te Bunnik. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van links naar rechts de pastores Van der Heiden, Van Dijk, Peters, Deken Bloem, De Vries, Van der Graaf, Bosboom en Van der Zande. Pastor Weijman ontbrak i.v.m. ziekte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van rechts naar links de vice-voorzitters Van Echtelt (Cothen), Aalders (¬īt Goy), Lammers (tevens voorzitter van het parochieverband, Bunnik), Zitzen (Houten) De Snoo (Wijk bij Duurstede), Fraza (Odijk) en Vernooij (Werkhoven). Later op de avond tekende ook Schoot (Schalkwijk).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het pastoraal team nu rond het altaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de secretarissen ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit alle parochies rond de Kromme Rijn  werd water aangedragen naar dezelfde verzamelbeker. Hier wordt het water vanuit Schalkwijk door Angelique van Duijn bijgevoegd.

« VorigeContactLinksNaar Boven

Deze site is gemaakt door www.KerkWeb.com